Senior Sales Lead Laadpalen

Solliciteer nu

Senior Sales Lead Laadpalen

Dankzij jou groeien we qua reslutaat op het gebied van e-mobility & charging. En groeit daarnaast ook de kennis van ons salesteam.

Full-time / Part-time · Groendus Utrecht

Wat ga je doen bij Groendus? 

Groei realiseren. Want met jouw kennis van sales, e-mobility en charging richt jij je volledig op de verkoop van AC en DC-laders, het opzetten van samenwerkingen en het uitbouwen van verkoopkanalen. Je stuurt je collega’s functioneel aan, maar deelt bovenal graag je enthousiasme, vakinhoudelijke en saleskennis. Waardoor niet alleen het resultaat van Groendus groeit, maar ook het salesteam in volwassenheid. En daarmee dragen jullie in groeiende mate bij aan de energietransitie. Klinkt goed toch?

Er is misschien één maar aan deze functie en dat is dat je echt zelfsturend moet zijn en moeten om kunnen gaan met ambitieuze targets. Daar staat echter tegenover dat je deel uitmaakt van een innovatieve runner-up in de markt van eMobility, met veel ervaring, kennis en potentie in huis!

Wie is Groendus en met wie werk je samen?

Slimme meters. Zonnepanelen. Laadpalen. En batterijen. Allemaal zijn ze onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Bij Groendus zorgen wij ervoor dat bedrijven over alle apparatuur én over slim energiemanagement beschikken om duurzame energie voor hun organisatie op te wekken en te benutten. Dat is slim, voordelig en groen dus!

Heel Groendus bestaat nu uit ruim 250 enthousiaste collega’s die werken vanuit Central Park, op 1 minuut loopafstand van Utrecht CS.

Je maakt onderdeel uit van een klein verkoopteam met drie man. En je werkt samen met de salesmedewerkers van andere teams, productmanagers en business support. Je bent 1 à 2 dagen op kantoor, maar verder zoveel mogelijk bij de klant.

Wat neem je mee?

Als commercieel ervaren professional in de mobiliteitsmarkt, heb je een scherp oog voor kansen in de groeiende markt van elektrisch vervoer. Je beschikt over goede kennis van elektrische auto's en het ecosysteem van opladen zowel thuis- als zakelijke locaties. Daarnaast beschik je over;

 • HBO/WO-opleiding in Commercie of (Technische) Bedrijfskunde.

 • Technische affiniteit is een must!

 • 5 jaar ervaring in een commerciële/ Sales functie, waarvan 1-3 jaar in EV-Charging.

 • De drive om kansen in de markt te spotten en te verzilveren. Oók als de besluitvorming in de markt meestal meerdere maanden duurt.

 • De technische kennis om goed met DGA’s en inkopers te levellen en mee te denken over technische oplossingen.

 • De vaardigheden om als meewerkend voorman een team een te sturen en er tegelijkertijd ook echt onderdeel van te zijn.

Wat bieden we jou?

Bij Groendus geloven we in de kracht van een gezamenlijke visie. We werken daarom samen vanuit Central Park, op slechts 1 minuut lopen van Utrecht CS waar je niet alleen de voordelen van een groenere wereld ervaart, maar ook van een inspirerende werkplek die wij speciaal voor jou hebben gecreëerd. In onze open en informele werksfeer delen we niet alleen kennis en ideeën, maar ook een gevoel van eenheid en betrokkenheid. Daarnaast bieden wij jou;

 • Salaris tussen €5.000 - € 6.500,- bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van kennis en werkervaring;

 • Dienstverband tussen 32 – 40 uur per week;

 • Jaarlijkse bonus afhankelijk van het bedrijfsresultaat;

 • Variabele individuele bonus;

 • 26 vakantiedagen (en mogelijkheid om er 10 bij te kopen);

 • Elektrische lease auto;

 • Pensioenregeling;

 • Laptop & telefoonregeling;

 • NS Businesscard

Nieuwe avonturen wachten bij Groendus, waar we niet alleen praten over een groenere wereld, maar er ook echt voor gaan.

Klaar om impact te maken? Solliciteer en groei met ons mee!

Voor meer info/vragen over de vacature, neem per mail contact op met het recruitment team via werkenbij@groendus.nl