Jurist Energiemarkt

Solliciteer nu

Jurist Energiemarkt

Jij zorgt dat wij juridisch gezien de juiste stappen zetten in ons aanbod van duurzame energie-oplossingen.

Full-time / Part-time · Groendus Utrecht

Wie is Groendus? 

Slimme meters. Zonnepanelen. Laadpalen. En batterijen.
Allemaal zijn ze onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Bij Groendus zorgen wij ervoor dat bedrijven over alle apparatuur én over slim energiemanagement beschikken om duurzame energie voor hun organisatie op te wekken en te benutten.
Dat is slim, voordelig en groen dus!

Wat ga je doen? 

De energiemarkt wordt steeds complexer. Als jurist help jij ons bij het zoeken van de speelruimte voor onze innovatieve producten. 

Energy hubs, MLOEA’s, congestiemanagement, laadpleinen, opslagmogelijkheden – dit zijn begrippen waar jij warm voor loopt! Jij behoedt ons voor het ondertekenen van contracten met onhandige afspraken. En je voorkomt dat we de verkeerde dingen doen waardoor onze relaties met anderen op scherp komen te staan.

Je geeft dan ook zelfstandig juridisch advies aan de afdelingen die zich bezig houden met onze energiemarktplaats, energiesturing, meetdiensten en congestiemanagement of met onze laadoplossingen, batterijen, governance en M&A. We zoeken namelijk twee collega’s en zullen deze werkgebieden onderverdelen op basis van je eerder opgedane ervaring en interessegebieden.

Daarnaast is de juridische afdeling volop bezig met een aantal ontwikkelingen. Bijvoorbeeld:

• Een professionaliseringstraject, waarbij de afdeling strategischer nadenkt over bijvoorbeeld de inzet en inhoud van template contracten en playbooks, het aantrekken van een vast adviseurspanel en het vastleggen van documentatie. Onderwijs aan de diverse afdelingen binnen Groendus over hoe templates werken en waar de speelruimte zit tijdens onderhandelingen, hoort hier ook bij.

• Een IT-traject, met als doel om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden van de afdeling, en de kwaliteit van de informatie die aan de afdeling wordt aangeleverd te verbeteren.

• Het analyseren van de nieuwe Energiewet en de veranderingen in het juridische energielandschap. Deze nieuwe wet is straks van grote impact op Groendus. En daar moet dus een implementatieplan voor uitgedacht en uitgevoerd worden.

Je bent aan alle kanten welkom om hier jouw kennis en ervaring op los te laten en zo bij te dragen aan deze projecten!

Wat maakt dit werk echt leuk?

Het feit dat je enerzijds inhoudelijk met je voeten stevig in de klei staat. Zo voorzie je diverse afdelingen van concreet advies en ontwikkel je templates (door). Anderzijds ben je dagelijks bezig met het creëren van meer risico-awareness en het verbinden van de diverse afdelingen onderling, als tussen de business en de juridische afdeling.

En wat maakt het minder leuk?

Eerlijk is eerlijk… ook deze job is niet perfect. We werken met alle afdelingen van Groendus samen. Dat betekent dat je dagelijks contact hebt met mensen die niet juridisch geschoold zijn maar wel jouw contracten moeten kunnen begrijpen. Dat is soms een uitdaging. En je grootste dilemma is het aanbrengen van prioriteiten. Het is heel makkelijk je te verliezen in de dagelijkse vragen en klusjes. Je moet dus scherp zien te houden wat de grote werkzaamheden zijn waarmee daadwerkelijk impact gemaakt wordt.   

Met wie en waar ga je je werk doen?

Heel Groendus bestaat nu uit ruim 250 enthousiaste collega’s die werken vanuit Creative Valley, op 1 minuut loopafstand van Utrecht CS.

Jouw jonge en ambitieuze team bestaat nu uit drie legal counsels, een paralegal en een assistent. Continu zijn we op zoek naar een antwoord op de vraag hoe we als afdeling meer waarde kunnen toevoegen aan Groendus. We werken zelfstandig maar helpen elkaar wanneer er grote beslissingen genomen moeten worden, bijvoorbeeld bij het opstellen van een template of wanneer er een grote rechtszaak speelt of dreigt. En naast serieus werk, is er ook zeker ruimte voor jou als persoon, jouw leven en activiteiten buiten het werk.

Wat neem je mee?

• Hbo-wo-bachelor met wo-master Rechten of een hbo-bachelor Rechten met relevante werkervaring én relevante bijscholing.

• Minimaal 6 jaar werkervaring.

Wat bieden we jou?

Groendus is een relatief nieuwe speler in de markt, maar zeker geen groentje. Wel 8 gespecialiseerde bedrijven, actief in zakelijke zonprojecten, slimme meetdiensten, innovatieve laadoplossingen, duurzame energie-inkoop en intelligente energiesturing hebben de krachten gebundeld om vaart te maken in de energietransitie.

Groendussers zijn bevlogen en werken hard aan het verduurzamen van zakelijk Nederland. Maar daarnaast dagen we elkaar ook uit bij het darten en tafelvoetballen. Of we drinken we gezellig samen een biertje op de donderdagmiddagborrel.

Daarnaast krijg je bij ons:

• Een contract voor 32 tot 40 uur per week;

• We zijn opzoek naar medior en een senior collega. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een bruto maandsalaris van maximaal 7000 euro op basis van een 40-urige werkweek;

• Een gezonde werk- en privébalans;

• Een discretionaire bonus;

• 26 vakantiedagen;

• Een goede pensioenregeling;

• Een laptop & telefoonregeling;

• Een NS Businesscard voor woon-werkverkeer;

• De ruimte en mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen;

• Een open en informele werksfeer.

Heb je interesse?

Wil jij deel uitmaken van Groendus? Solliciteer vandaag nog!

Voor meer info/vragen over de vacature, neem per mail contact op met Denise Nieuwkerk via denisenieuwkerk@groendus.nl

Bureaus, leg de telefoon maar neer, wij werven liever zelf.